Veelgestelde vragen over cryptocurrency: de top 7

Cryptocurrency neemt alleen nog maar in populariteit toe. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat er steeds meer vragen ontstaan over cryptocurrency. In dit artikel behandelen we de top 5 vragen die doorgaans iedereen die net begint met cryptocurrency heeft. Aan het eind van dit artikel heb je een antwoord gevonden op één van de vragen die jij waarschijnlijk ook al had!

1. Is cryptocurrency wel iets voor mij?

De eerste vraag die mensen zichzelf vaak stellen voordat zij beginnen met het investeren in cryptocurrency is de vraag: is cryptocurrency wel iets voor mij? Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je jezelf deze vraag stelt. Het antwoord is echter volledig afhankelijk van jou als persoon. Het investeren in cryptocurrency brengt over het algemeen gezien relatief veel risico met zich mee. Dat betekent dat een investering in cryptocurrency voor winst kan zorgen, maar uiteraard ook voor verlies. Bij het beantwoorden van de vraag of cryptocurrency iets voor jou is, moet je eerst een antwoord geven op de vraag of je bereid bent om risico te lopen met het ingelegde vermogen. Op het moment dat je echt niet bereid bent om enige vorm van risico te lopen, dan is het investeren in cryptocurrency zeker geen goede optie. Wanneer je bereid bent een zeker risico te lopen en daarnaast bereid bent voldoende tijd te besteden aan jouw investering, dan kun je de vraag of investeren in cryptocurrency iets voor jou iets positief beantwoorden.

2. Kost het investeren in cryptocurrency veel tijd?

Veel mensen denken dat het investeren in cryptocurrency met alleen het kopen van cryptomunten al is afgelopen. Dit is echter niet waar. Wanneer je wilt investeren in cryptocurrency, dan moet je vooraf voldoende vooronderzoek doen. Daarnaast moest je constant de ontwikkelingen rondom jouw munten in de gaten houden. Investeren in cryptocurrency vraagt daarom om doorlopende tijdsinvesteringen. Natuurlijk kun je uiteindelijk zoveel tijd besteden aan cryptocurrency als je zelf wilt. Het niet verplicht om onderzoek te blijven doen, maar het helpt je wel degelijk bij het maken van goede keuzes. Gemiddeld zijn investeerders toch wel een klein halfuurtje per dag bezig met hun investeringen in cryptocurrency.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. Wat is het voordeel van cryptocurrency investeringen?

Het grootste voordeel van cryptocurrency investeringen is natuurlijk de winst die ermee kan worden behaald. Vrijwel iedereen investeert in cryptocurrency vanwege de mogelijke winst of omdat ze de techniek erachter juist zo mooi vinden. Wanneer we investeringen in cryptocurrency afzetten tegen investeringen in bijvoorbeeld aandelen, dan kunnen we concluderen dat cryptocurrency doorgaans wat risicovoller is maar ook voor snellere winst kunnen zorgen.

4. Wat zijn ICO’s?

Wanneer je een tijdje aan het lezen bent over cryptocurrency, dan zul je de term ‘ICO’ regelmatig tegenkomen. Een ICO is eigenlijk niets anders dan een soort cryptomunt die momenteel nog niet op een exchange gekocht kan worden. Een ICO is een belofte van het bedrijf achter de cryptomunt om een bepaalde munt te gaan ontwikkelen. Om dit te kunnen doen, geven deze bedrijven zogenoemde ‘ICO tokens’ uit. Het doel van een ICO is uiteindelijk om te worden toegevoegd aan een erkende exchange, waarna iedereen de munten kan kopen en verkopen. Tijdens de ICO periode kunnen de munten voor lage prijzen worden gekocht. Wanneer ze eenmaal op de exchange worden toegevoegd, dan stijgt de koerswaarde meestal gigantisch. Helaas is het niet zo dat elke ICO automatisch wordt toegevoegd aan een exchange. Het is nog altijd zo dat het grootste deel van de ICO’s uiteindelijk onsuccesvol blijkt te zijn.

5. Wanneer ga ik winst maken op mijn cryptocurrency investering?

De vraag wanneer er winst gemaakt wordt op cryptocurrency investeringen komt relatief vaak voor. Natuurlijk is er op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven. Wanneer en of een investering voor winst zorgt is van veel verschillende factoren afhankelijk. Natuurlijk is het wel mogelijk om de kans op een succesvolle cryptocurrency investering te vergroten. Dit doe je bijvoorbeeld door vooraf voldoende onderzoek te doen en vooraf het koop- en verkoopmoment te bepalen. Natuurlijk is het van belang om jezelf te realiseren dat investeren in cryptocurrency niet automatisch voor winst hoeft te zorgen. Het is dus nog steeds mogelijk om verlies te maken met het handelen in cryptocurrency.

6. Tot wanneer blijft investeren in cryptocurrency interessant?

Natuurlijk lopen de meningen over deze vraag uiteen. Er zijn financiële experts die aangeven cryptocurrency nog steeds als een (uit de hand gelopen) bubbel te zien. Wij zijn echter van mening dat er wel degelijk toekomst zit in cryptocurrency. Naar onze mening is het daarom zeker interessant om voorlopig nog te blijven investeren in cryptocurrency. Het is wel zo dat het investeren in cryptocurrency wat moeilijker is geworden. Daar waar investeringen eerder vrijwel automatisch voor winst zorgde, moeten investeerders tegenwoordig steeds vaker genoegen nemen met een kleinere winst of soms zelfs een klein verlies. Investeer daarom alleen in cryptocurrency als je het geld eventueel zou kunnen missen.

7. Kan ik mijn cryptocurrency investeringen ook uitbesteden?

Net als bij het handelen in aandelen is het ook bij cryptocurrency mogelijk om een bureau in te schakelen die namens jou handelt in cryptocurrency. Dit is vooral een goede stap voor mensen die wel graag willen investeren in cryptocurrency, maar zelf niet bereid zijn er veel tijd en aandacht aan te besteden. Het is wel van belang je te realiseren dat een dergelijk bureau vaak een aanzienlijk percentage van de winst in rekening brengt. Daarnaast geven dergelijke bureaus natuurlijk nog steeds geen garantie dat er winst wordt gemaakt op de investering.

Leave a Comment