Het verschil tussen cryptocurrency en fiat valuta

Als je jezelf aan het verdiepen bent in cryptocurrency, dan zul je al snel merken dat er een duidelijk scheiding wordt gemaakt tussen cryptocurrency en ‘fiat valuta’. Nu is het natuurlijk niet heel gek dat je benieuwd bent geworden wat nu precies het verschil is tussen deze twee verschillende soorten ‘valuta’. Na het lezen van dit artikel zul je het verschil tussen cryptocurrency en fiat valuta goed kunnen begrijpen.

Kenmerken van cryptocurrency en fiat valuta

Toen er nog geen cryptocurrency was, werd er doorgaans uitsluitend gebruikgemaakt van gecentraliseerde, ‘officiële’ valuta als de dollar, euro of pond. Kenmerken van deze valuta zijn dat ze worden uitgegeven door de overheid en gemaakt zijn van briefpapier of munten. Dergelijke valuta wordt in de wereld van cryptocurrency vaak ‘fiat valuta’ genoemd. Daar waar ‘fiat valuta’ tastbaar zijn, is cryptocurrency dit niet. Kenmerken van cryptocurrency zijn onder andere dat het gedecentraliseerd is, dat ze worden gemaakt door een computer, dat er een beperkt aantal van in omloop kan komen en uiteraard dat het niet tastbaar is.

Het verdienen van cryptocurrency en fiat valuta

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Naast de vele verschillen in kenmerken tussen cryptocurrency en fiat valuta, zijn er ook verschillen in het verdienen van deze twee soorten valuta. De voornaamste bron voor het ontvangen van ‘fiat valuta’ is via salaris en investeringen, terwijl cryptocurrency doorgaans worden verdiend door middel van mining en handel. Natuurlijk is deze scheiding sinds de opkomst van cryptocurrency allang niet meer zo zwart wit. Zo zijn er ondertussen al verschillende start-ups die hun personeel uitbetalen in cryptocurrency in plaats van ‘fiat valuta’.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Het uitgeven van cryptocurrency en fiat valuta

Doordat fiat valuta een algemeen geaccepteerde vorm van geld is, kan deze valuta vrijwel overal worden uitgegeven. De enige beperking hierbij is dat de valuta soms moeten worden omgezet naar een andere valuta binnen fiat, bijvoorbeeld van euro naar dollar. Cryptocurrency wordt tegenwoordig steeds meer als een nieuwe vorm van geld gezien, waardoor steeds meer bedrijven een betaling in de vorm van cryptocurrency accepteren. Toch moet je er altijd rekening mee blijven houden dat specifieke bedrijven het nog niet als een wettig betaalmiddel accepteren.

Leave a Comment