Waarom duurt het kopen van Bitcoins zo lang?

De kogel is door de kerk: je hebt besloten om te gaan investeren in Bitcoins. Nu komt er een moment dat je de Bitcoin wilt gaan kopen. Op dit moment zul je merken dat het kopen van Bitcoin toch een stuk langer blijkt te duren dan verwacht. Wat is de reden dat het kopen van Bitcoins zo enorm lang duurt en kan ik er iets aan doen om het proces te versnellen? In dit artikelen besteden we aandacht aan deze onderwerpen.

Aanmelden op exchanges duurt lang

Het eerst obstakel wat genomen moet worden voor het kopen van Bitcoins is het registreren van een account op een exchange, waar uiteindelijk jouw Bitcoins in een online wallet worden opgeslagen. Het registreren van een nieuw account op een exchange duurt tegenwoordig ook een stuk langer dan vroeger. Door toenemende veiligheidseisen van exchanges, vraagt het registreren van een exchange tegenwoordig om veel geduld. Zo moet er bijvoorbeeld vaak een ID verificatie plaatsvinden bij het openen van een nieuw account. Er is helaas geen mogelijk om het registreren van een nieuw account op een exchange te versnellen; de veiligheidsprocedures zijn nou eenmaal noodzakelijk om het platform van alle gebruikers betrouwbaar en veilig te houden.
Weet jij al welke Exchange heb beste bij jou pas? Zo niet, check dan: Cryptocurrency Exchange Vergelijking

Het kopen van de Bitcoins zelf duurt lang

Ook het kopen van Bitcoins duurt tegenwoordig helaas erg lang. Elke seconde zijn er vele mensen die transacties uitvoeren met hun Bitcoins. Hoewel het netwerk van de Bitcoin enorm veel transacties kan verwerken, is het aantal transacties doorgaans toch een stuk hoger dan het aantal transacties dat direct verwerkt kan worden. Een Bitcoin transactie kan tegenwoordig enkele uren en soms zelfs wel een dag duren. Hoe lang een Bitcoin transactie precies duurt, is geheel afhankelijk van hoe druk het op dat moment is. Ga er in ieder geval vanuit dat het uitvoeren van een Bitcoin transactie enkele uren zal kosten. Er is helaas geen mogelijkheid om het kopen van Bitcoins te versnellen; het is echt een kwestie van geduld hebben.
Wist jij dat dit een van de redenen is geweest van de Hard Fork naar Bitcoin Cash? Lees er alles over: Wat is Bitcoin Cash

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Wat kan ik doen om mijn Bitcoins transacties te versnellen?

Hoewel miners van Bitcoins voorrang krijgen bij het uitvoeren van Bitcoin transacties, zijn er verder eigenlijk geen mogelijkheden voor het versnellen van de Bitcoin transacties. Hoewel het frustrerend kan zijn om lang te moeten wachten op een Bitcoin transactie, is dit het enige dat je uiteindelijk kunt doen. Zorg er altijd voor dat je ook andere munten in je portfolio hebt die je kunt verhandelen voor altcoins. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Ethereum. Ook met jouw Ethereum munten kun je verschillende altcoins kopen. Door altijd wat Ethereum in jouw portfolio te hebben, zorg je ervoor dat je nooit kansen misloopt. Het is overigens niet zo dat een transactie met Bitcoin altijd even lang duurt. Het kan zomaar zijn dat een transactie op dit moment 2 uur kost, maar dat een volgende transactie al binnen enkele secondes is verwerkt. Door een blik te werpen op het aantal onverwerkte transacties kun je een redelijke inschatting maken van de tijd die je moet wachten voor het voltooien van de transactie.
Ook interessant om te lezen: 5 Redenen om in altcoins te investeren