Waarom kiezen mensen voor minen in plaats van traden?

Wanneer je over cryptocurrency leest, zul je al snel merken dat er twee ‘soorten’ mensen die in het bezit zijn van cryptocurrency. Enerzijds zijn er mensen die de munten hebben verkregen door deze zelf te minen, anderzijds zijn er zogenoemde ‘traders’. In dit artikel gaan de nader in op de reden dat een gedeelte van de mensen kiest voor het zelf minnen in plaats van het traden.

1. Het zelf minen van cryptocurrency zorgt vrijwel zeker voor winst

De eerste en ook meteen de voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen om zelf cryptocurrency te gaan minen in plaats van te ‘traden’, is dat bij het zelf minen van cryptocurrency de winst vooraf (ongeveer) berekend kan worden. Het is het met minen van cryptocurrency dus zo dat het wat langer kan duren om winst te maken, maar uiteindelijk is een winst vrijwel gegarandeerd. Natuurlijk moet je bij het minen wel rekening houden met onkosten die je bij het traden niet zou hebben. Denk bijvoorbeeld aan de stroomkosten en de afschrijvingskosten op de apparatuur.
Misschien ook interessant om te lezen: Het Minen van Cryptocurrency, wat moet ik weten?

2. Mensen vinden het principe van zelf ‘geld maken’ interessant

Een andere reden dat veel mensen ervoor kiezen om zelf cryptocurrency te minen is dat ze het indrukwekkend vinden om zelf geld te kunnen maken. Elke seconde dat een miner aanstaat, wordt er doorgaans geld verdiend. Het is natuurlijk een heerlijk gevoel om aan het eind van de dag te kijken hoeveel geld er is gemaakt door jouw miner.
Meer weten over geld verdienen met Crypto Trading? Check dan: Les 1: Crypto Trading

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. Minen kan in principe met bijna alles

Hoewel het minen over het algemeen pas echt wat op gaat leveren op het moment dat je hier professionele apparatuur voor aanschaft, kun je eigenlijk met bijna alle apparaten in jouw omgeving cryptocurrency minen. Het is zelfs al mogelijk om met een app op jouw telefoon cryptocurrency te minen. Hoewel een normale computer ook geschikt is voor het minen van cryptocurrency, is het af te raden om dit te gaan doen. De opbrengsten wegen in dat geval namelijk vrijwel nooit op tegen de stroomkosten (het aanstaan van de computer) en de afschrijvingskosten (bijvoorbeeld van de videokaart).
Check ook: Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden?

4. Het minen wordt als makkelijker gezien dan traden

Een andere reden voor de populariteit van het minen van cryptocurrency is dat dit doorgaans als makkelijker wordt gezien dan het traden. Na het instellen van de miners heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Het enige dat je in de gaten moet houden is de status van de hardware en het doorvoeren van eventuele updates. Wanneer je echt gaat handelen in cryptocurrency, dan moet je hier doorgaans veel meer tijd in investeren. Zo moet je bijvoorbeeld regelmatig onderzoek blijven doen naar de verschillende cryptocurrency. Natuurlijk is het zo dat je uiteindelijk bij het minen er ook niet aan ontkomt dat je tijd moet investeren in het selecteren van de juiste cryptocurrency. Daarnaast moet je uiteindelijk ook het verkoopmoment van jouw gemaakte cryptocurrency bepalen.
Check ook: Welke strategie is aan te raden bij cryptocurrency in 2018?

5. Er kan ook op de hardware winst worden gemaakt

Ben je na een tijdje wel klaar met het minen? Dan is de kans groot dat je jouw hardware zelfs nog met winst kunt doorverkopen. Er is momenteel dusdanig veel vraag naar hardware voor het minen van cryptocurrency, dat er lang niet meer voldoende aanbod is. Het kopen van nieuwe hardware is tegenwoordig dan ook erg lastig. De nieuwprijzen van bijvoorbeeld videokaarten zijn in de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Wanneer je zelf hardware moet aanschaffen, dan kun je er ook voor kiezen om dit eventueel tweedehands te doen. Controleer dan natuurlijk wel goed de staat van de hardware. Check hier als je meer wilt weten over het minen van Cryptocurrencies.

Leave a Comment