Waarom zou ik investeren in cryptocurrency?

Is het jou ook opgevallen dat de laatste tijd steeds meer mensen investeren in cryptocurrency? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af wat de voornaamste redenen zijn om te investeren in deze virtuele munten. In dit artikel zal aandacht worden besteed aan de (voornaamste) redenen achter het investeren in cryptocurrency.

Investeerders die vertrouwen hebben in de toekomst

Het grootste gedeelte van de mensen die geld hebben geïnvesteerd in cryptocurrency, hebben dit gedaan omdat zij geloven in de toekomst van de virtuele munten. De meeste experts op het gebied van digitale valuta zijn het erover eens dat cryptocurrency nog steeds in de beginfase zit. Doordat veel investeerders vertrouwen hebben in de toekomst van cryptocurrency, worden veel munten vaak gedurende lange tijd vastgehouden. Veruit het grootste gedeelte van deze investeerders geeft ook aan de munten voorlopig niet te willen verkopen.

Investeerders die zich afkeren van lage rentepercentages

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Het zal je waarschijnlijk al zijn opgevallen dat de rentepercentages op spaarrekening met de dag afnemen. Veel investeerders zijn van mening dat sparen op een spaarrekening tegenwoordig geen lonende ‘investering’ meer is. Daardoor zoeken zij naar nieuwe manieren om hun kapitaal te investeren. Natuurlijk is het altijd van belang om een gezonde verhouding te houden tussen stabiele en risicovolle investeringen. Het is daarom aan te raden om nooit al het spaargeld in cryptocurrency te investeren.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Investeerders die het willen proberen

Daarnaast zijn er nog veel investeerders die het gewoon eens willen proberen om te investeren in cryptocurrency. Zij investeren een klein bedrag en kopen alleen cryptocurrency voor de korte termijn. Vaak is deze manier van investeren (mede vanwege bijvoorbeeld transactiekosten) niet heel winstgevend, maar het kan de investeerders wel een goed beeld geven van de marktwerking van cryptocurrency. Hoewel je ook met kleine investeringen winst kunt maken, zullen de grote winsten toch echt om een hogere inleg vragen.