Wat gaat de zomer voor effect hebben op cryptocurrency koersen?

Het duurt niet lang meer of het vakantieseizoen is alweer aangebroken. Het zal je waarschijnlijk al wel zijn opgevallen dat de koers van de verschillende cryptocurrency vaak samenhangt met de verschillende seizoenen. Nu blijkt er ook een verband te zijn tussen het aanbreken van het vakantieseizoen (de zomer) en de koers van de verschillende cryptocurrency. In dit artikel besteden we aandacht aan het effect van de zomer op de koers van cryptocurrency.

Kopen we meer of minder cryptocurrency in de zomer?

Hoewel mensen in de zomer doorgaans meer te besteden hebben, bijvoorbeeld omdat er het hele jaar is gespaard voor het zomerseizoen, worden er doorgaans toch niet echt meer cryptocurrency gekocht in de zomermaanden. De voornaamste reden hiervoor is eigenlijk vrij simpel; veel mensen gaan op vakantie en zijn op dergelijke momenten niet actief bezig met hun investeringen in virtuele munten. Nu is het natuurlijk wel zo dat het handelen in cryptocurrency op vakantie vaak ook doorgaat.

Hoe kan ik mijn cryptocurrency in de gaten houden op vakantie?

Wanneer je op vakantie bent is het vaak een stuk lastiger om cryptocurrency in de gaten te houden. Niet alleen ben je minder bezig met de koerswaarde van jouw munten, ook is het vaak last om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom de verschillende munten. Wanneer je in risicovolle cryptocurrency investeert, dan kan het verstandig zijn om voordat je op vakantie gaat te kijken welke munten je nog een tijdje wilt houden en welke je wilt verkopen. Op deze manier kom je in ieder geval niet voor een vervelende verrassing (in de vorm van een koersdaling) te staan op het moment dat je weer terugkomt van vakantie.

Het is natuurlijk wel gewoon mogelijk om de koerswaarde van jouw munten op vakantie in de gaten te houden. Download voordat je op vakantie gaat een applicatie die de actuele koerswaarde kan weergeven. Daarnaast is het ook handig om inloggegevens van exchanges mee te nemen, voor het geval je op vakantie bent en plotseling beslist om toch een gedeelte van de munten te verkopen. Tot slot kun je bij de meeste exchanges ook een prijs instellen waarvoor de exchange namens jou jouw cryptocurrency mag verkopen. Dit kan een goede oplossing zijn voor als je op vakantie niet constant de koerswaarde kunt bekijken, maar wel al weet bij welke waarde je wilt kopen of verkopen.

Lees ook: >> Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden? <<

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Kunnen we een koersopleving verwachten naar de zomer?

De kans is aanzienlijk dat er na de zomer sprake zal zijn van een (tijdelijke) koersopleving. Het werk wordt dan vaak weer hervat, hetgeen ook terug te zien is in een toename van het aantal investeringen. Zoals je waarschijnlijk al wel weet zorgen meer investeringen ook direct voor een hogere koerswaarde van specifieke munten. Indien je van plan bent om cryptocurrency in te gaan kopen, dan is het aan te raden om dat in ieder in de zomermaanden te gaan doen. De kans dat je de munten dan voor een zo laag mogelijke prijs hebt is vrij groot. Maar let altijd op! Er zijn genoeg andere factoren die de markt kunnen beïnvloeden, lees je altijd goed in! Wil jij weten hoe dat het beste kan? Lees dan ook: >> Cryptocurrency Trading <<

Kan ik op vakantie ook al betalen met mijn cryptocurrency?

Hoe mooi zou het zijn dat je een gedeelte van je vakantie zelfs met de winst van jouw cryptocurrency kunt financieren? Net als in Nederland is het ook in de meeste andere (Europese) landen mogelijk om te betalen met cryptocurrency. Bij het huren van een auto kun je tegenwoordig vaak al met cryptocurrency betalen. Zoek vooraf thuis altijd goed uit bij welke aanbieders je met cryptocurrency kunt betalen. Hoewel er steeds meer vertrouwen is in cryptocurrency als betaalmiddel, wordt er nog lang niet in heel Europa breed geaccepteerd. Misschien ook interessant om te lezen: >> Heeft de Bitcoin nog steeds een toekomst als betaalmiddel? <<