Wat kan ik met cryptocurrency?

Met de algehele gekte omtrent cryptocurrency zal je jezelf waarschijnlijk meer dan eens hebben afgevraagd wat cryptocurrency nou eigenlijk voor jou kan betekenen. In dit artikel zal aandacht worden besteed aan het gebruik van cryptocurrency door de normale burger.

Cryptocurrency als betaalmiddel

Een aantal jaren geleden zou niemand ooit gezegd hebben dat cryptocurrency een acceptabel betaalmiddel gaan worden. Nu, enkele jaren later, accepteren steeds meer bedrijven cryptocurrency als geldig betaalmiddel. Tegenwoordig kun je zelfs een vakantie boeken met jouw virtuele munten. Het grootste voordeel van cryptocurrency als betaalmiddel is dat er een sterke mate van anonimiteit is gegarandeerd. Daar waar het bij een banktransactie gemakkelijk is voor bijvoorbeeld de overheid om toegang te krijgen tot betaalgegevens, is dit bij cryptocurrency een stuk lastiger of zelfs onmogelijk.

Om cryptocurrency als betaalmiddel te kunnen gebruiken, moet je natuurlijk wel één van de verschillende soorten in jouw bezit hebben. Het omruilen van Fiat valuta (bijvoorbeeld euro’s, dollars op ponden) is relatief eenvoudig. Binnen slechts enkele minuten kun je jouw gecentraliseerde valuta omzetten naar cryptocurrency.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Cryptocurrency als investering

Naast het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel, zien veel mensen deze gedecentraliseerde valuta ook als investering. Een groot gedeelte van de Nederlands zet regelmatig geld opzij voor investeringen. Daar waar eerder vaak werd geïnvesteerd in aandelen, biedt cryptocurrency een nieuwe manier om op korte termijn veel geld te kunnen verdienen. Beleggingsexperts geven wel aan dat cryptocurrency een risicovolle investering is. Hoewel de kans op het verdienen van geld door te investeren in cryptocurrency aanzienlijk is, moet je er altijd rekening mee houden dat je de inleg mogelijk (gedeeltelijk) verliest. Natuurlijk kun je ook bij cryptocurrency kiezen uit een stabiele investering of een aanzienlijk risicovollere investering. Net als bij elke andere investering geldt: investeer alleen in cryptocurrency als je bereid bent de inleg eventueel (gedeeltelijk) te verliezen.