Wat kunnen we nog van de Bitcoin verwachten in 2018?

We zijn ondertussen al weer bijna op de helft van 2018 aangekomen. Dit is een mooi moment om te kijken wat de Bitcoin ons in het afgelopen halfjaar heeft gebracht en wat we in het aankomende halfjaar nog kunnen verwachten van cryptocurrency in het algemeen. In dit artikel zullen we de ontwikkelingen rondom de Bitcoin en andere vooraanstaande cryptocurrency in 2018 kort bespreken.

Wat waren de ontwikkelingen in de eerste helft van 2018?

In de eerste helft van 2018 hebben we helaas te maken gehad met drastische koersdalingen van alle cryptocurrencies, waaronder de Bitcoin. Waar het in het begin van 2018 nog leek dat de cryptomunten dit jaar tot grote hoogtes zou stijgen, bleek dit uiteindelijk toch niet het geval te zijn. Hoewel er meerdere malen sprake was van een opleving van de koerswaardes, was er over het algemeen toch een negatieve tendens zichtbaar. Niet alleen zorgde de constante koersdalingen voor minder vertrouwen in cryptocurrency in het algemeen, ook experts begonnen hun twijfels rondom cryptocurrency steeds sterker uit te drukken.

Daarnaast hadden vooraanstaande cryptocurrency waaronder de Bitcoin in het begin van 2018 te maken met een aantal problemen met de wetgeving. Zo waren er verschillende landen die uitspraken de Bitcoin niet langer te willen accepteren in hun land. Dergelijke aankondigingen zorgen vrijwel automatisch voor een daling in de koerswaarde, waardoor het vertrouwen nog verder daalt. Hierdoor is met name de Bitcoin in het begin van 2018 in een negatieve spiraal terecht gekomen.
Misschien ook interessant om te lezen: Heeft de Bitcoin nog steeds een toekomst als betaalmiddel?

Wat kunnen we in 2018 nog verwachten van de Bitcoin?

Natuurlijk is het lastig om de toekomst van de Bitcoin te voorspellen, zelfs als we uitsluitend kijken naar een termijn van 6 maanden. De verwachting is dat de verschillende cryptocurrency ook in de laatste 6 maanden van 2018 een redelijk lage koerswaarde blijven houden. De meeste experts hopen op een nieuwe opleving aan het eind van het jaar. Het is natuurlijk vaak zo dat de koerswaardes aan het eind van een boekjaar een stukje hoger liggen, maar het is uiteraard ook bijzonder afhankelijk van de berichtgeving rondom cryptomunten in het algemeen.

Helaas hangt de koerswaarde van de andere cryptocurrency over het algemeen ook nauw samen met de waarde van de Bitcoin. Het is dan ook niet raar dat ook de altcoins in het afgelopen halfjaar een aanzienlijke koersdaling hebben laten zien. Het positieve nieuws is wel dat wanneer de Bitcoin uiteindelijk weer in waarde zal stijgen, de verschillende altcoins naar verwachting ook weer gewoon meestijgen.
Wil jij zelf je eigen mening kunnen vormen? Check dan: Les 1: Crypto Trading

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Wat is het advies als je in 2017 bent ingestapt in cryptocurrency?

Ben je eind 2017 ingestapt in cryptocurrency en heb je de munten nu nog steeds? Dan is de kans dat je aanzienlijk verlies hebt geboekt op je investering redelijk groot. Het is dan ook niet vreemd dat je jezelf nu afvraagt of het slimmer is om de munten nog langer aan te houden of dat je ze toch maar beter kunt verkopen. Wanneer je eind 2017 bent ingestapt is het advies vooralsnog om de munten gewoon nog te houden. Hoewel het nog even kan duren voordat de koerswaardes weer stijgen, is het vrijwel zeker dat dit moment in 2018 er nog zal komen. Wanneer je het investeringsbedrag niet per se nu nodig hebt, is het zeker aan te raden om vertrouwen te blijven houden in jouw gekochte munten en gewoon nog even te wachten.
Check ook: Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden?