Wel of niet investeren: 5 voor- en nadelen van NEO!

Wanneer je jezelf gaat inlezen in de verschillende altcoins, dan kan het bijna niet anders of je hebt al een keer wat gelezen over NEO. In China wordt NEO ook wel gezien als het nieuwe Ethereum. Denk jij dat de NEO munt een rooskleurige toekomst tegemoet gaat? Of heb je toch nog wat twijfels? In dit artikel behandelen we drie verschillende redenen om direct te beginnen met het investeren van NEO-munten, maar ook twee redenen waarom investeren in NEO-munten mogelijk toch gevaarlijker zijn dan gedacht. Aan het eind van het artikel kun je zelf een goede keuze maken of je het investeren in NEO-munten een verstandige keuze vindt.

(+) NEO kan op steun rekenen van Chinese overheid

Het komt niet vaak voor dat ook overheden zich actief interesseren in cryptomunten. Voor de meeste overheden wordt het zelfs als een bedreiging van de gecentraliseerde valuta gezien. Bij NEO ligt dit toch wat anders. Hoewel de Chinese overheid zeker geen directe voorstander is van cryptocurrency, vinden ze de NEO-munten blijkbaar toch wel interessant. Dit komt het duidelijkst naar voren uit het feit dat vrijwel alle cryptocurrency door de Chinese overheid is verboden, behalve de NEO-munten. Er bestaat een kans dat de Chinese overheid uiteindelijk ook gaat investeren in NEO, of deze munten in ieder geval meer steun geeft. Dit zou automatisch zorgen voor een hogere koerswaarde, waar jij als investeerder natuurlijk nu al op kunt inspelen!
Meer te weten komen over NEO? check dan: NEO: De populaire munt in Aziatische landen!

(+) NEO werkt met interessante ‘smart contracts’

Een ander voordeel van NEO is dat het met zogenoemde ‘smart contracts’ werkt. De smart contracts zijn om verschillende redenen interessant. Een smart contract is eigenlijk een soort virtueel contract, bestaande uit verschillende codes. Als gewone gebruiker kun je het bijvoorbeeld vergelijken met contract met een energiemaatschappij of verzekeraar. De smart contracts kunnen automatisch worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat elke transactie een stuk gemakkelijker en sneller kan worden uitgevoerd. Het is momenteel nog steeds zo dat energiecontracten of verzekeringscontracten wereldwijd via de post worden gestuurd. Hoewel er tegenwoordig nieuwe mogelijkheden worden gezocht om dergelijke contracten online te versturen, zullen deze nieuwe innovaties het niet snel winnen van de smart contracts van cryptocurrency als de NEO-munt. Deze mooie en toekomstbestendige techniek achter NEO zorgt ervoor dat deze munt zeker nog een geweldige toekomst tegemoet gaat.
Naast NEO zijn er nog verschillende andere interessante munten: De 5 beste cryptomunten van 2018

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

(+) NEO ondersteunt meer programmeertalen

Daar waar de meeste altcoins maar een beperkt aantal programmeertalen ondersteunen, weet NEO zich op dit gebied toch goed te onderscheiden. Het grote voordeel van het breed ondersteunen van programmeertalen is natuurlijk dat veel meer bedrijven en ontwikkelaars met de techniek van NEO daadwerkelijk iets kunnen. Natuurlijk betekenen meer aangesloten bedrijven ook dat de koerswaarde flink zal opleven. Ook hierbij is het zo dat meer vertrouwen vanuit het bedrijfsleven in specifieke cryptomunten direct voor een hogere koerswaarde kunnen zorgen.
Check ook: Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden?

(-) Chinese invloed op NEO blijft onduidelijk

Natuurlijk is het positief nieuws dat de Chinese overheid enthousiast lijkt te zijn over de NEO-munt. Toch betekent dit niet direct dat de Chinese overheid ook in de toekomst blij blijft met de munt. Het is de laatste tijd duidelijk geworden dat de Chinese overheid het liefst cryptocurrency zoveel mogelijk wilt weren uit het land. Dit liet zij bijvoorbeeld zien door verschillende soorten cryptocurrency in het land te verbieden. Het was vanaf toen niet meer toegestaan om deze munten te verhandelen of zelfs maar in je bezit te hebben. Dit zorgt ervoor dat veel Chinezen hun cryptocurrency gingen verkopen of omwisselden voor munten die nog wel waren toegestaan. Dit zorgde voor veel onrust op de cryptocurrency markt, hetgeen voor enorme koersdalingen zorgden voor bijna alle cryptocurrency. Natuurlijk kan het zomaar gebeuren dat de Chinese overheid op een gegeven moment ook niet meer zo enthousiast is over de NEO-munt en hier ook een verbod op legt. Dit zou drastische gevolgen kunnen hebben voor de koerswaarde van NEO, hetgeen zeker als nadeel in overweging moet worden genomen op het moment dat je wilt gaan investeren in NEO.
Ook relevant om te lezen: Hoe werken cryptocurrency exchanges?

(-) NEO beschikt niet over unieke voordelen

Hoewel de techniek achter de NEO-munt natuurlijk vooruitstrevend is en zeker te vergelijken is met de beste cryptomunten die er zijn, zijn de voordelen van NEO niet uniek. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de techniek achter de ‘smart contracts’, dan zien we dat dit bij verschillende altcoins voorkomt. Ook het accepteren van veel verschillende programmeertalen kunnen we in de propositie van de meeste cryptomunten wel terugvinden. Al met al is NEO dus een geweldige verzameling van veel verschillende pluspunten, maar geen van deze pluspunten is uniek. Het grootste voordeel is natuurlijk dat NEO al deze interesse technieken heeft weten te combineren tot één munt. Het ontbreken van unieke voordelen kan als een nadeel worden gezien. Er zijn munten op de markt die actief innoveren en daardoor met nieuwe technieken op de markt komen. Op een gegeven moment zou NEO het kunnen verliezen van dit soort cryptomunten, die naast de goede techniek van NEO ook met unieke technieken op de markt komen.

Conclusie: Zou ik wel of niet investeren in NEO?

Zoals je ziet zijn er een aantal voordelen en nadelen, die je juist zouden kunnen overtuigen of afschrikken, om te investeren in de NEO-munt. Wij denken dat het zeker op korte termijn een verstandige keuze is om NEO op te nemen in jouw portfolio. Of de munt voor langere tijd stabiel blijft is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar door de brede acceptatie in China kunnen we voorlopig toch wel zeker rekenen op een stabiele of groeiende toekomst voor NEO.
Wil jij je eigen keuzes kunnen maken? Check dan: Crypto Trading.

Leave a Comment