Welke strategie is aan te raden bij cryptocurrency in 2018?

Daar waar we eerder te maken hadden met aanzienlijke (positieve) koersstijgingen op korte termijn, hebben we in 2018 (helaas) veel meer te maken met koersdalingen. Het is niet vreemd dat je daardoor benieuwd bent wat momenteel de beste strategie is voor het investeren in cryptocurrency. In 2017 zorgde vrijwel elke investering op de korte of lange termijn voor winst; in 2018 is het van belang om een stuk kritischer te zijn op de instapmomenten en de verkoopmomenten. Lang niet elke investering zorgt automatisch meer voor winst.

Welke strategie moet ik volgen?

Welke strategie voor jou het meest geschikt is, is nog steeds afhankelijk van jouw investeringsdoelen. Wanneer je voor langere tijd je geld wilt investeren in een goede investering, dan is het van belang cryptomunten te zoeken die om een investering op lange termijn vragen. Dit zijn bijvoorbeeld munten die momenteel nog in de beginfase staan en daardoor ook een lage koerswaarde hebben. Deze munten zijn zich vaak nog volop aan het ontwikkelen en zorgen op lange termijn wellicht voor een aanzienlijke koerswinst. Wanneer je niet bereid bent om je geld lang in cryptomunten te investeren, dan loont het om te kiezen voor één van de meer gevestigde cryptocurrency. Bij het investeren in dergelijke munten is het van uiterst belang om het goede instap- en uitstapmoment te bepalen. Alleen op deze manier zorgt een investering op de korte termijn in 2018 nog voor een (aanzienlijke) winst.
Weten hoe je een goed in en uitstap moment bepaald? Check dan: Technische analyse van Cryptocurrencies

Welke strategie moet ik absoluut niet volgen?

Door constante koersdalingen kan het zijn dat je op termijn het vertrouwen in cryptocurrency verliest. Toch is een strategie van paniekerig in- en verkopen bij cryptocurrency nooit aan te raden. Door deze strategie toch te volgen, is het maken van verlies op jouw investering vrijwel gegarandeerd. Investeren in cryptocurrency kan zeker niet als ‘gratis geld’ worden gezien. Je moet wel degelijk voldoende tijd besteden aan het doen van onderzoek. Daarnaast moest je ook bereid zijn om verliezen op korte termijn te accepteren, om op de lange termijn winst te kunnen boeken. Daarnaast is het van belang om jezelf te realiseren dat niet elke investering voor winst zal zorgen. Het zal meer dan eens gebeuren dat de koersontwikkelingen van een munt waarin jij hebt geïnvesteerd toch anders uitpakken dan jij had verwacht, waardoor je uiteindelijk verlies maakt op die investering. Zorg er daarom voor dat je altijd gespreide investeringen doet in verschillende munten. Op die manier kun je het verlies van de ene munt gemakkelijk opvangen met de winst op een andere munt.
Wil jij zelf je eigen mening kunnen vormen? Check dan: Les 1: Crypto Trading

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Is het investeren in cryptocurrency moeilijker geworden in 2018?

Het is inderdaad zo dat het investeren in cryptocurrency moeilijker geworden is in 2018. In 2017 zorgde een investering in cryptocurrency vrijwel gegarandeerd voor winst. De positieve koersontwikkelingen in 2017 zorgde ervoor dat veel mensen instapte in cryptocurrency, vaak ook zonder vooraf goed onderzoek te doen. Het doen van onderzoek en het voldoende tijd besteden aan jouw investeringen is in 2018 wel echt een vereiste om nog veel winst te kunnen maken met cryptocurrency. Wanneer je niet bereid bent veel tijd te investeren en eventuele verliezen op korte termijn te accepteren, dan is de enige juiste conclusie dat investeren in cryptocurrency voor jou in 2018 niet de beste keuze is. Het investeren in cryptocurrency brengt altijd risico met zich mee, het kan zomaar dat je vandaag aanzienlijke winst maakt op je investering en dat diezelfde winsten de volgende dag als sneeuw voor de zon verdwijnen. De regel zal altijd blijven: investeer alleen in cryptocurrency met geld dat je ook echt kunt missen en zorg ervoor dat je vooraf hebt bepaald wat voor jou het uitstapmoment is. Op deze manier zorg je ervoor dat het investeren in cryptocurrency voor jou leuk blijft en uiteindelijk geen negatieve financiële gevolgen zal hebben.
Check ook: Hoe kies ik een betrouwbare ICO?