Wat zorgt voor een koersverandering van cryptocurrency?

De koersontwikkelingen van cryptocurrency kunnen over het algemeen allesbehalve als stabiel worden beschouwd. Natuurlijk hebben de koersschommelingen altijd een oorzaak. In dit artikel zullen we beknopt de voornaamste redenen voor een koersverandering van cryptocurrency behandelen.

Het wisselende vertrouwen

De belangrijkste oorzaak voor koersschommelingen is toch wel het wisselende vertrouwen van de investeerders. Daar waar de ene dag bijvoorbeeld volledig vertrouwen kan zijn in de Monero munt, kan dit vertrouwen de volgende dag volledig weg zijn. Op het moment dat een munt een positieve op negatieve trend vertonen, dan zijn er altijd investeerders die hier direct op inspelen. Door zogenaamd ‘short’ te gaan, beïnvloeden zij in korte tijd de koers van een specifieke munt.

Negatief of positief nieuws over cryptocurrency

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Een andere belangrijke oorzaak van koersschommelingen is negatief of positief nieuws over cryptocurrency. Op het moment dat er negatief nieuws wordt verspreid over één specifieke munt of cryptocurrency in het algemeen, dan is dit over het algemeen direct terug te zien in de koers. Het nadeel van deze gevoelige markt is dat het nieuws niet eens waar hoeft te zijn, zelfs geruchten kunnen de koers al aanzienlijk beïnvloeden. Natuurlijk hoeft nieuws niet altijd negatief te werken op de koers, positief nieuws kan namelijk voor een aanzienlijke koersstijging zorgen.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Grote investeerders stappen in of uit

Tot slot is er nog een derde reden die als oorzaak kan worden gezien van de koersschommelingen. De laatste jaren stappen steeds meer grote investeerders in de markt van cryptocurrency. Binnen korte tijd kunnen zij veel geld investeren in een specifieke munt. Door de werking van vraag en aanbod is dan direct een koersverandering zichtbaar. Natuurlijk werkt het ook andersom; er zijn ook investeerders die het vertrouwen in specifieke munten verliezen en daardoor uitstappen. Ook dit is dan direct terug te zien in de koerswaarde.